ARTICLE 4. LA CARN DE POLLASTRE.

   La carn de pollastre té un important paper a la dieta.Es un aliment amb alta densitat de nutrients i baixa densitat energética.

Els principals components de la carn de pollastre són aigua (70-75%), proteina (20-22%), i greix (3- 10%), les proporcions de les quals poden variar en funció de la part anatómica del cos del pollastre que analitzem. Tambè poseeix quantitats considerables de minerals i vitamines.

   La carn de pollastre és una bona font de proteines tant desde el punt de vista quantitatiu com qualitatiu.

    La major part de greix  es troba a la pell.

   Una porció de 100 gr de pechuga de pollastre sense pell conté aprox.110 Kcal. i 23 gr de proteina, amb la qual cosa una persona pot satisfer el 46% de les seves necesitats diaries d´aquest nutrient.

  La carn de pollastre arriba a la taula del consumidor amb tota una serie de garanties sanitaries, després de passar nombrosos controls estrictes en tot el seu procés de producció, englobant l´alimentació, el maneig, transport dels animals i faenatge de la carn.

  Metges i nutricionistes recomanen la carn de pollastre en dietes especials per a ancians, malalts, i població en general.

  La carn de pollastre és barata i alhora sana.

  El pollastre és un dels animals més eficaços en transformar matèria vegetal en matèria animal. Tot el pinso que menja es transforma majoritariament en carn. Es realment una màquina que transforma proteina vegetal en proteina animal.

  A part del pollastre hi altres carns d´aus que tot i ser menys conegudes no deixen de ser interessants, com ara la carn de gall d´indi, la qual cada dia va agafant més protagonisme en les prestatgeries dels supermercats.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: